Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios de CCOO País Valencià | 20 abril 2024.

La irrupció del Sars-Cov 2, posa en evidència les mancances del Servei de Prevenció de la Conselleria de Sanitat

    En la reunió de la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut Laboral celebrada en el dia 22 de març de 2021, CCOO ha exigit que:

    23/03/2021.

     

     

    1.- Els cúmuls covid-19 de les unitats perifèriques de prevenció de riscos laborals, es reconvertisquen en plantilla estructural.

    2. Tots els departaments de salut han de disposar d’una unitat perifèrica de prevenció de riscos laborals i deixar de fer encaixos de personal entre diversos departaments, com es fa fins ara.

    La situació de la pandèmia per la covid-19 ha posat de manifest que l'activitat preventiva ha estat oblidada des que es va crear el Servei de Prevenció propi de la Conselleria de Sanitat i són innombrables les ocasions en les quals CCOO ha insistit que cal dotar-hi de recursos preventius concordes a les exigències de la nostra Conselleria. Han passat diferents administracions i segueix sense ser un assumpte prioritari. L'augment de professionals de les unitats de prevenció de riscos laborals l’any 2020 ha sigut la resposta desesperada a una necessitat imperiosa a causa de la situació de la pandèmia i no, a una ferma convicció per part de la Conselleria d'implantar una estructura concorde a les necessitats d'una empresa amb més de 60.000 persones treballadores. La covid-19 ens ha donat la raó i esperem que es produïsca d’ara endavant un canvi de tendència en la cultura sanitària i s'integre la prevenció de riscos laborals de manera efectiva en la gestió de recursos humans.

    3.- Les comissions de gestió interna de conflictes.

    CCOO exigeix que aquesta comissió adquirisca un perfil professional i expert en aquesta matèria. Cal revisar el Procediment integral de resolució de conflictes amb la condició d'escometre els canvis necessaris que doten de major seguretat jurídica i eficàcia en les resolucions de les seues decisions a les persones que formen part d’aquesta comissió i més quan, a partir d'ara, tindrà un paper fonamental en el Protocol d'actuació contra l'assetjament sexual i per raó de sexe en l'àmbit laboral sanitari.

    En aquest sentit, CCOO proposa a la Conselleria de Sanitat la inclusió en aquesta CGIC:

    Psicòlegs/logues de les USM amb formació en mediació, igualtat, estudis de gènere i/o diversitat sexual.Personal de la Funció Administrativa amb formació en dret i igualtat.Tècnic/ica superior en Ergonomia i Psicosociologia del Treball.

    FACEBOOK

    TWITTER